Dubbel feest in Asser woonzorgcentrum De Vijverhof: twéé briljanten echtparen!

Gepubliceerd:
Assen – Een bijzondere gebeurtenis in woonzorgcentrum De Vijverhof in Assen. Zowel de bewoners Johanna (87) en Gerrit (91) van Hasseld als Jouke (90) en Boukje (87) Zijlstra bleken elkaar op 24 december 1952 het ja-woord te hebben gegeven.
vorige
 • Jelke en Boukje Zijlstra (links) en Gerrit en Johanna van Hasseld. - © Rene Legerstee
  Jelke en Boukje Zijlstra (links) en Gerrit en Johanna van Hasseld. - © Rene Legerstee
 • © Rene Legerstee
  © Rene Legerstee
 • © Rene Legerstee
  © Rene Legerstee
 • © Rene Legerstee
  © Rene Legerstee
 • © Rene Legerstee
  © Rene Legerstee
 • © Rene Legerstee
  © Rene Legerstee
 • © Rene Legerstee
  © Rene Legerstee
 • © Rene Legerstee
  © Rene Legerstee
 • © Rene Legerstee
  © Rene Legerstee
volgende

En dus was het woensdag dubbel feest! De Asser burgemeester Marco Out had zijn agenda er in elk geval de hele middag voor vrijgemaakt en pendelde tussen de kamers van de briljanten echtparen. Zowel bij Johanna en Gerrit als bij Jouke en Boukje nam de burgervader ruim de tijd om het viertal te feliciteren. Trouwens, zonder (veel) mooie verhalen, gebak en koffie kwam Out de kamers ook helemaal niet uit…

‘Een ventje’

Leuk is altijd om te horen hoe de stellen elkaar tegen waren gekomen. Te beginnen bij Johanna en Gerrit, twee geboren en getogen Assenaren. Out kreeg in geuren en kleuren te horen dat Johanna vroeger regelmatig met vriendinnen de stad inging, maar dat er steeds ‘een ventje’ achter hen aankwam, dat nogal belangstelling had voor Johanna.

Zij moest daar aanvankelijk niets van hebben. En om van dat ‘ventje’, Gerrit dus, af te komen namen de meiden een vriend mee, om te laten zien dat Johanna ‘al bezet was’. Gerrit liet zich daardoor echter niet uit het veld slaan. Later bleek ook, dat hij en Johanna naar de Sluisstraatschool gingen. Johanna besloot Gerrit toch een kans te geven en het was meteen ‘dikke mik’. En dat is het nog steeds, lachten ze woensdag.

‘Leuke vrouw’

Jouke was boekhouder in Leeuwarden en zag vanuit zijn kantoor steeds ‘die leuke vrouw’ voorbij fietsen. Op een dag besloot Jouke achter haar aan te fietsen en toen hij haar, Boukje uit het dorpje Britsum, had ingehaald schrok ze zich eerst wezenloos. Jouke verzamelde echter al zijn moed, sprak haar aan en het eerste afspraakje werd gemaakt. Samen naar de kermis. En sindsdien zijn ze samen, zo’n vijftig jaar wonen ze nu in Assen.

Wat een huwelijk gezond houdt? Liefde, onvoorwaardelijke steun en zeker ook een flinke portie humor! Daar was iedereen het woensdag wel over eens.

Kroontje

Van alle felicitaties, bloemen en kaartjes sprong één felicitatie er toch bovenuit: die met dat kroontje bovenaan het papier, een schrijven van het koninklijke huis. En daar waren beide echtparen bijzonder trots op!

Tekst: Robbert Willemsen